Donnachiara is een winery, gelegen in de Irpinia-appellatie in de regio Campania in Zuid-Italië. De wijnregio van Campania strekt zich uit rond de bruisende stad Napels.
Donnachiara zet zich in voor het milieu. Het is het enige landbouwbedrijf dat is opgenomen in de Italiaanse lijst van eco-duurzame bedrijven. Al ongeveer 10 jaar ondersteunt het bedrijf het gebruik van antiparasitaire producten.
Fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks gedurende 15 dagen. De wijn rijpt op de most gedurende 10 dagen en de malolactische vergisting vindt plaats in barriques. De wijn rijpt vervolgens nog 3 maanden in barriques.
De kleur is intens robijnrood. Het bouquet is vol, complex, intens met aroma’s van mineralen, bessencompote, kruiden, leer en aardse tonen. In de mond veel fruit, intensiteit, een volle body, zachte en sappige tannines en een smaakvolle afdronk van rijpe aardbeien, pruimen, room en tonen van kruiden.
Perfect in combinatie met steak en wildgerechten, maar ook gerechten met truffel, pasta’s met volle sauzen en diverse kazen.