Domaine Faiveley – Pinot Noir 2019


 23,25

Artikelnummer: FAIV30019 Categorie: Tags: ,

De wijn heeft plezierige rode fruit aroma’s. De aanzet is rijk en rijp met verfijnde, zachte tannines. Een aangename wijn met een goede structuur.

Beschrijving

De geschiedenis van Domaine Faiveley gaat terug tot 1825. Het domein is al 7 generaties lang familiebezit en is gelegen in Nuits-Saint-Georges, in het hart van de Bourgogne. 127 ha Wijngaarden, verspreid over Côte de Nuits, Côte de Beaune en Côte Chalonnaise, waarvan 12 wijngaarden met Grand Cru classificatie, 25 met Premier Cru classificatie en 6 wijngaarden met een classificatie “Monopole”.

Het domein wordt geleid door Erwan Faiveley, die het werk in de wijngaarden in eigen beheer houdt om zelf controle te hebben over de kwaliteit van de druiven. De handgeplukte oogst wordt met zorg naar gewelfde kelders uit de 19e eeuw gebracht, gelegen in Nuits-Saint-Georges.

Om geweldige Bourgognes te maken, combineert Erwan Faiveley de principes van moderne oenologie met traditionele rijping in Frans eiken vaten. Dit alles draagt ertoe bij dat Faiveleywijnen een hoog aanzien hebben.

Extra informatie

Wijnhuis

Domaine Faiveley

Land

Frankrijk

Regio

Bourgogne

Gebied

Bourgogne generique

Ligging wijngaard

Côte d' Or

Druivensoort

Pinot Noir

Alcohol perc.

13%

Bodemtype

Kalksteen, Keien

aantal per doos
Fles afsluiting

Kurk

inhoud fles

0.75