Francois Lurton – Tempranillo 2018

 10,95

Artikelnummer: 46979 Categorie: Tags: , ,
Wijnhuis:

Diep rood, expressieve neus van bessen en een vleugje karamel. Rijk in de mond, rood fruit,vanille en iets van balsamico. Mooie structuur en soepele tannines. Kortom… Muy Bien!

Beschrijving

Toro is een van de rijzende sterren van de Duerovallei. Sinds mensenheugenis maakt men hier wijn: rood, wit en rosé. De rode wijnen hebben dit gebied zijn bekendheid gegeven. Het zijn meestal rijke, rijpe en krachtige wijnen. Het grootste gedeelte van de wijngaarden ligt ten zuiden van de stad Toro en grenst voor een deel aan de DO Rueda. Dit gebied behoort tot het Centraal Plateau en de liggen op 600 tot 750 meter hoogte. Francois Lurton bezit hier 17 hectare wijngaard voor rode wijn die beplant is met de Tinta de Toro: de lokale variant van de Tempranillodruif. Het is de meest voorkomende cépage in dit gebied en levert mooie wijnen met een aromatisch bouquet. De Hermanos Lurton mag er dan ook zijn!

Diep rood van kleur, een zeer expressieve neus van bessen en een vleugje karamel. Rijk in de mond, rood fruit, vanille en op de achtergrond iets van balsamico. Een mooie structuur en soepele tannines vervolmaken de wijn, kortom… Muy Bien!

Extra informatie

Wijnhuis

Hermanos Lurton

Land

Spanje

Regio

Rueda

Gebied

Toro

Druivensoort

Tempranillo

Jaartal

2018

Alcohol perc.

14.5%

Bodemtype

slib, stenen, zand

Opbrengst ha.

4500kg

Bewaarmogelijkheid

5 jaar

aantal per doos
Fles afsluiting

Kurk

inhoud fles

0.75