Beschrijving
Het is een bijzonder familiebedrijf dat door veel innovatie en samenwerking met de universiteit van Turijn een reputatie heeft opgebouwd waarmee zij tot de top van de Barolo behoren. Zij maken hun Barolo’s op traditionele wijze: nadruk op elegantie met een verfijnd bouquet en een gebalanceerde smaak. Dit bereiken zij door naast roestvrijestalen vaten voor de vinificactie te werken met grote foeders van Sloweens eiken voor de rijping. De Barolo Albe is een blend van Nebbiolo druiven uit drie wijngaarden: Fossati, Coste di Vegrne en La Volta. Albe in het Italiaans verwijst naar de zonsopkomst boven de drie wijngaarden. De wijngaarden worden duurzaam bewerkt. De oogst in handmatig en vindt plaats in de tweede helft van oktober. De nauwkeurige selectie van de trossen gebeurt in de wijngaard. De vinificatie duurt 30 tot 40 dagen en de rijping in Sloweens eiken rond de 3 jaar. De wijn is robijnrood, heeft geuren van rood fruit, pruimen maar ook paddestoelen. De smaak is verfijnd en complex en de zuren en zachte tannines maken hem compleet.