Beschrijving
Vinificatie
De druiven worden handmatig geoogst van eind maart tot half april. De trossen worden geselecteerd en ontsteelt. Voorgisting vindt plaats door koude maceratie gedurende 3 tot 5 dagen bij 8°C. De gisting wordt uitgevoerd tussen 22°C en 24°C in roestvrijstalen tanks. Tijdens de maceratie wordt het sap rondgepompt en vervolgens uitgelekt. De rijping gebeurt op gebruikte eiken vaten gedurende 12 maanden. Tot slot wordt de wijn gefilterd en gebotteld.
De druiven worden handmatig geoogst van eind maart tot half april. De trossen worden geselecteerd en ontsteelt. Voorgisting vindt plaats door koude maceratie gedurende 3 tot 5 dagen bij 8°C. De gisting wordt uitgevoerd tussen 22°C en 24°C in roestvrijstalen tanks. Tijdens de maceratie wordt het sap rondgepompt en vervolgens uitgelekt. De rijping gebeurt op gebruikte eiken vaten gedurende 12 maanden. Tot slot wordt de wijn gefilterd en gebotteld.
Smaakbeschrijving
Helder paarsrode kleur met intense en evenwichtige aroma’s van rood fruit, kruiden en bloemen. De wijn is vol, zacht en expressief in de mond met fijne tannines. Goed afgeronde structuur met volledig geïntegreerd eiken karakter en een goed rijpingspotentieel.
Helder paarsrode kleur met intense en evenwichtige aroma’s van rood fruit, kruiden en bloemen. De wijn is vol, zacht en expressief in de mond met fijne tannines. Goed afgeronde structuur met volledig geïntegreerd eiken karakter en een goed rijpingspotentieel.