Viña MontGras bezit meer dan 150 ha, voornamelijk beplant met Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay en Sauvignon Blanc. MontGras is een jong, zeer modern bedrijf met een capaciteit van meer dan 5 miljoen liter. Sinds de oprichting van dit bedrijf in 1992 heeft MontGras zich gespecialiseerd in de productie van kwaliteitswijnen. Duidelijk gevinifieerd naar het karakter van de druivensoort. Voor het wijnhuis MontGras is wijn maken een kunst op zich.
De druiven worden met de hand geplukt en gedurende tweedagen koud geweekt. Vervolgens vindt de fermentatie plaats op een temperatuur tussen 29 en 32°C. Rijping vindt voor 80% gedurende acht maanden plaats op 50% Amerikaans en 50% Frans eiken.
Diep robijnrode kleur met paarse tonen. Aroma’s van rijp fruit, bramen en pruimen in combinatie met chocolade, vanille en geroosterde noten. Volle smaak met ronde tannines, fruitig en evenwichtig met een mooie kern van ceder en geroosterde noten.