Paolo Scavino – Barolo DOCG – Ravera 2017

 83,25

per fles

100% Nebbiolo

De Ravera heeft een intens en veelzijdig aromatische spectrum. De aanzet is zacht en afgerond door een mooi zuur-tannine evenwicht. Je vindt een onderliggende diepte terug in deze Barolo en de finale is lang en genuanceerd.

Geen bezorgkosten vanaf € 99,50 (Nl-Be-Du)

Paolo Scavino is een historisch wijndomein in de Barolo regio, opgericht in 1921 in Castiglione Falletto. Tegenwoordig leidt Enrico Scavino, samen met zijn dochters Enrica en Elisa, dit familiebedrijf dat staat voor eigenzinnigheid en karakter, maar hij combineert dit op een fantastische manier met moderne technieken.

Zijn meer dan 60 jaar ervaring heeft hem geleerd te investeren in een goede cru Nebbiolo om de eigenheid van elk terroir tot uiting te laten komen. De wijnen staan dan ook één voor één voor een zuivere expressie van elk terroir, complexiteit en elegantie.

De Scavino familie bezit 29 ha eigen wijngaarden, maar bewerkt daarnaast ook nog 20 historische Barolo wijngaarden gelegen in Castiglione Falletto, Barolo, La Morra, Novello, Serralunga d’Alba, Verduno en Roddi.

De specifieke vinificatie die wordt toegepast, levert meesterlijke, fruitige en krachtige Barolo’s op die erg gewild zijn.

Wijnhuis

Tenuta Paolo Scavino

Regio

Piemonte

Gebied

Barolo

Ligging wijngaard

Barolo

Druivensoort

nebbiolo

Alcohol perc.

14.5%

aantal per doos

6 fl. in originele doos, per fles leverbaar

Fles afsluiting

Kurk

Winkelwagen
scavino-raveraPaolo Scavino – Barolo DOCG – Ravera 2017
 83,25
Scroll naar boven