San Marzano – Il Pumo Negroamaro 2018

 7,55

Artikelnummer: MARZ56018 Categorieën: , Tags: , ,

100% Negroamaro. Intens en persistent aroma met zwarte bes en wild fruit, kruidig, met hinten van tijm. Een wijn met stevige body, zacht en evenwichtig, met een lange en aangename finish.

Beschrijving

In 1962 bundelden 19 wijnboeren uit San Marzano hun krachten en richtten zo “Cantine San Marzano” op. Tegenwoordig telt deze coöperatie meer dan 1200 telers en maakt het gebruik van moderne en technologisch geavanceerde installaties zonder afbreuk te doen aan de zeer oude wijntraditie van Puglia.

San Marzano ligt in Puglia, in het hart van de veelgeprezen DOC “Primitivo di Manduria”,tussen twee zeeën (Ionische en de Adriatische Zee). De provincies Taranto en Brindisi bieden een landschapwaar wijngaarden en olijfbomen zij aan zij groeien op een rode ondergrond.

Deze bodem en de Middellandse Zee terroir spelen een essentiële rol in de productie van hoogwaardige wijnen. Het klimaat is extreem, met moeilijke omstandigheden:droogte, vorst, Sirocco wind. Toch zorgen deze gepassioneerde wijnmakers ervoor dat zelfs druiven uit de oudste wijngaarden volle en elegante wijnen opleveren.

Extra informatie

Wijnhuis

Cantine San Marzano

Land

Italië

Regio

Puglia

Gebied

Taranto

Druivensoort

negroamaro

Jaartal

2018

Alcohol perc.

13%

Bodemtype

klei, stenen

Opbrengst ha.

4500 wijnstokken per ha.

aantal per doos
Fles afsluiting

Schroefdop

inhoud fles

0.75