Santa Ema – Gran Reserva Merlot – 2018

 13,45

Artikelnummer: F8523270 Categorie: Tags: , , Wijnhuis:
Brands

Mooi donkerrood van kleur met aroma’s van chocolade, vanille, bessen en gebrande koffie. In de mond is hij zijdezacht met ronde en volwassen tannines.

Beschrijving

De Merlot is het paradepaardje van Santa Ema. Hier zwijmel je dus echt helemaal bij weg. Intens, diep donker fruit, zijdezacht en tonen van pruimen, karamel en chocolade. Een soort vriendje waar de hele klas verliefd op is. De Merlot werd wereldberoemd als intense, robuuste wijn met een vleugje Italië. 61 jaar geleden reisde de Italiaanse pionier Pedro Pavone puur op instinct af naar Chili.

Hij kocht een stuk land in Isla de Maipo, een soort eiland omringd door de splitsing van de Maipo-rivier. De eerste druivenstokken werden geplant en het fruit werd verkocht aan grote wijnhuizen. Totdat Pedro dacht: “Dit kan ik ook!”. Het eerste stuk land dat werd aangekocht heet Santa Ema en zo werden de wijnen genaamd Santa Ema geboren.

Een warmhartig familiebedrijf met Italiaanse klasse, Chileense temperament en ongekende kwaliteit. Oma woont zelfs nog in haar stulpje tussen de wijngaarden. De Gran Reserva range is de meest traditionele en bekendste lijn van Santa Ema. Perfecte harmonie wordt bereikt door delicate oudering op vat en de complexiteit door rijping op fles. Deze wijn is afkomstig uit Maipo-Valley.

Mooi donkerrood van kleur met aroma’s van chocolade, vanille, bessen en gebrande koffie. In de mond is hij zijdezacht met ronde en volwassen tannines.

 

 

 

 

Extra informatie

Wijnhuis

Santa Ema

Land

Chili

Regio

Maipo

Gebied

Maipo

Druivensoort

Merlot

aantal per doos
Fles afsluiting

Kurk

inhoud fles

0.75