Tenuta Rocca Di Montemassi Focaie 2018

 12,50

In zijn jeugd dieprood met paarse schaduwen en herinnert aan kersen, donkere bessen en viooltjes. Harmonieus in de mond, met een kenmerkende frisheid en goede lengte. Het wijngoed Rocca di Montemassi ligt in de Maremma, een streek in het zuidwesten van Toscane aan de Tyrreense Zee die wel ‘het onbekende Toscane’ wordt genoemd. De grond is veelal van vulkanische samenstelling en vormt een uitstekend terroir voor verschillende druivenrassen waaronder de sangiovese.

Geen bezorgkosten vanaf € 99,50 (Nl-Be-Du)

Beschrijving

Pijnbomen, olijven, oleanders en kurkeiken markeren het wijngoed Rocca di Montemassi van de familie Zonin. Van het grote domein is zo’n 160 hectare met druivenstokken beplant. Het ligt in de streek Maremma in het zuidwesten van Toscane aan de Tyrreense Zee die wel ‘het onbekende Toscane’ wordt genoemd.
De grond is veelal van vulkanische samenstelling en vormt een uitstekende terroir voor verschillende druivenrassen waaronder de sangiovese. De wijn heeft recht op de DOC Maremma Toscana. Wijnmaker en oenoloog werken nauw samen om het karakter van het gebied optimaal tot uiting te brengen in de wijnen, en met succes. Kenmerk is een elegante aardsheid. De druiven komen uit het Roccastrada district. Het gaat hier om een volbloed sangiovese, de druif die ter plaatse morellino wordt genoemd. Fenologisch geheel uitgerijpte druiven worden vergist op roestvrij staal en na de malolactische gisting wordt de jonge wijn gelagerd op foeders van Frans eiken.
Proefnotities: In zijn jeugd dieprood met paarse schaduwen en herinnert aan kersen, donkere bessen en viooltjes. Harmonieus in de mond, met een kenmerkende frisheid en goede lengte.

Extra informatie

Wijnhuis

Tenuta Rocca di Montemassi

Land

Italië

Regio

Toscane

Ligging wijngaard

Colline metallifere

Druivensoort

Sangiovese

Jaartal

2018, 2019

Alcohol perc.

13.5%

Bodemtype

Mengsel van Minerale gronden

Opbrengst ha.

10.000 kg.

Bewaarmogelijkheid

3 jaar

aantal per doos
Fles afsluiting

Kurk

Winkelwagen
Tenuta Rocca Di Montemassi Focaie 2018
 12,50
Scroll naar boven