Beschrijving
Priorat is een klein bergachtig gebied waar de Karthuizer monnikken de wijnbouw meer dan zes eeuwen lang hebben bedreven. De steile wijngaarden kunnen net als vroeger alleen met muilezels worden bewerkt, zeer arbeidsintensief.
Alvaro bouwt een wijngoed op met wijngaarden als Gratallops, Finca Dofi en de absolute top: L’Ermita – een cultwijn. Als Alvaro’s neef Ricardo Perez terug is in Spanje, wijst hij Alvaro op de sluimerende potentie van de versukkelde DO Bierzo. Beiden zien kansen en in 1998 startten ze samen een nieuw wijndomein.
De 30 ha. wijngaarden van het domein liggen op steile hellingen verspreid over kleine percelen met oude Mencia stokken van 60+ jaar. De ondergrond bestaat uit leisteen en kwarts. Werk in de wijngaard is biodynamisch en er wordt uitsluitend met muilezels gewerkt.
De Vulla de Corullon wordt gevinifieerd in open houten vaten en 14 maanden gerijpt in Frans eiken. Aroma’s van citrus maar ook venkel en amandelen en aarde tonen. De smaak is medium bodied en toegankelijk met frisheid en tannines.