Pascal Jolivet – Sancerre Rosé 2019

 21,45

Artikelnummer: 47068 Categorie: Tags: , , Wijnhuis:
Brands
Elegante Loire rose van de  Pinot Noir druif.

Beschrijving

Pascal Jolivet groeide op als zoon van de keldermeester van Chateau de Tracy in Pouilly Fume, het wijngebied gelegen tegenover Sancerre. Al vroeg was duidelijk dat Pascal ook een wijnman zou worden. Hij had de ambitie zelf zijn eigen weg te gaan. Met zijn opgedane kennis van wijnmaken wilde hij zijn eigen wijnmakerij stichten. In 1987 ontstond zo het Domaine Pascal Jolivet.

In Sancerre bezit het Domaine 20 ha. die verdeeld liggen over de gemeenten Bue, Verdigny en Sainte Gemme. De wijngaarden beplant met Pinot Noir staan op kalkachtige en kleibodem en beslaan 3,5 ha. De druiven voor deze rose werden met de hand geselecteerd en daarna ontsteeld. De druiven worden gedeeltelijk volgens de ‘saignee’ methode verwerkt; het overige deel door directe persing.

De filosofie van Pascal Jolivet is uitsluitend met goed gerijpte druiven te werken en bij de vinificatie de natuurlijk zijn beloop te laten: de gisting gebeurt door de op de schillen aanwezige natuurlijke gistcellen in temperatuur gecontroleerde roestvrij stalen vaten. De Sancerre Rose heeft een licht rose kleur en rood fruit aroma’s. Het is een elegante, droge wijn

Extra informatie

Wijnhuis

Pascal Jolivet

Land

Frankrijk

Regio

Loire

Gebied

Sancerre

Ligging wijngaard

Bue, Sainte Gemme, Verdigny

Druivensoort

Pinot Noir

Alcohol perc.

12.5%

aantal per doos

6

Fles afsluiting

Kurk

inhoud fles

0.75