Vicente Gandia – Con un Par Albarino 2018

 12,30

Artikelnummer: 05620 Categorie: Tags: , , , , , Wijnhuis:
Brands

Deze Albariño heeft een heel eigen, energiek en verfrissend karakter met veel geuren en smaken zoals mandarijn, oranjebloesem, wit fruit en citroen.

Beschrijving

Con un Par 2016

Het noordwesten van Spanje staat bekend als ‘groen Spanje’ vanwege het Atlantische klimaat en de vele neerslag.
Boven de Portugese grens in Galicie ligt Rias Baixas, dat van de albarino druif witte wijnen maakt die tot de beste van Spanje behoren. De wijn heeft een heel eigen, energiek en verfrissend karakter met een ongekende hoeveelheid geuren en smaken. De naam ‘Con un Par’ is Spaans voor ‘Met een Paar’ en de producent geeft op speelse wijze aan dat deze heerlijke Albariño ideaal is om te drinken ‘Met een Paar Vrienden’, ‘Met een Paar Oesters’ of bijvoorbeeld ‘Met een Paar Kreeften’. Dat is zeker waar, maar ook eenvoudigere gerechten laten zich graag begeleiden door deze heerlijke wijn.

Onze proefnotities vermelden: Strokleurig met groene reflecties. In de neus een waaier van impressies; mandarijn, oranjebloesem, wit fruit (peer, meloen, witte perzik) en citrusvruchten die zich voortzet in de smaak waarbij de mooie zuurgraad zorgt voor pit en de juiste balans.

Extra informatie

Wijnhuis

Vicente Gandia

Land

Spanje

Regio

Galicia

Gebied

Rias Baixas

Druivensoort

Albarino

Jaartal

2018

Alcohol perc.

12.5%

aantal per doos

6

Fles afsluiting

Kurk

inhoud fles

0.75