Aanbieding!

6 flessen Vignerons Ardechois – Fonvène Blanc

 37,50  27,50

Artikelnummer: ARDE02018-1 Categorieën: , , , , Tags: , , Wijnhuis:
Brands

De Vignerons Ardèchois Blanc heeft een bloemige neus die doet denken aan acaciabloemen en wilde rozen. Een ronde en fruitige smaak met minerale nuances en een vleugje citrus.

Beschrijving

naam: Vignerons Ardechois  Fonvène Blanc

Omschrijving: In 1967 bouwde de Vignerons Ardéchois samen hun eerste wijnbedrijf, een gedeelde faciliteit waar efficiëntie en solidariteit hand in hand gaan. Een volledige herschikking van de wijngaard werd uitgevoerd waarbij zowel internationale als inheemse druivensoorten werden aangeplant op respectievelijk bijbehorende gronden, met respect met de karakteristieken van elk terroir. Vandaag de dag, bestaat Vignerons Ardéchois uit 1.500 wijn boeren en 12 wijnhuizen verspreid over hun 4 Ardèche terroirs. Ze beschikken over meer dan 6.500 hectare wijngaarden, gelegen tussen de Cévenne en de Rhône-vallei, die de diversiteit van de Ardèche onthullen. Deze oppervlakte vertegenwoordigt 85% van de Ardèche wijnproductie en de wijnen worden allemaal geproduceerd met Côtes du Vivarais AOP, Côtes du Rhône AOP en natuurlijk Ardèche IGP. Een belangrijk deel van hun wijnen is bovendien biologisch gecertificeerd.

Proefnotities: Een bloemige neus die doet denken aan acaciabloemen en wilde rozen. Een ronde en fruitige smaak met minerale nuances en een vleugje citrus.

Wijnhuis:Vignerons Ardéchois
Land:Frankrijk
Regio:Ardèche
Gebied: Ardèche
Ligging wijngaard:
Druivenras(sen): Sauvignon, Grenache blanc en Ugni blanc.

Jaar:2018

Wijn/Spijs combinatie: Lekker als aperitief en vooral als kir met kastanjelikeur. Past ook uitstekend bij visgerechten.

Bodem type: De wijngaarden hebben een ondergrond van klei en kalksteen.
Alcohol percentage:
Opbrengst per ha.: –
Rijping: –
Potentiële ontwikkeling:
Flessen per doos: 6
Afluiting fles: schroefdop
Inhoud fles: 0.75 L.

Wijnkaart omschrijving: Een bloemige neus die doet denken aan acaciabloemen en wilde rozen. Een ronde en fruitige smaak met minerale nuances en een vleugje citrus.

Extra informatie

Regio

Ardèche

Gebied

Ardèche

Druivensoort

Grenache, Sauvignon Blanc, Ugni blanc