Vignerons Ardechois – Fonvène Rouge

 6,25

Artikelnummer: ARDE03017 Categorieën: , , , Tags: , Wijnhuis:
Brands

De Vignerons Arèchois heeft een krachtige neus van vanille en zoethout. In de mond soepel en geconcentreerd met een goede balans. Mooi versmolten tannines maken het geheel af.

Beschrijving

naam: Vignerons Ardechois  Fonvène Rouge

Omschrijving: In 1967 bouwde de Vignerons Ardéchois samen hun eerste wijnbedrijf, een gedeelde faciliteit waar efficiëntie en solidariteit hand in hand gaan. Een volledige herschikking van de wijngaard werd uitgevoerd waarbij zowel internationale als inheemse druivensoorten werden aangeplant op respectievelijk bijbehorende gronden, met respect met de karakteristieken van elk terroir. Vandaag de dag, bestaat Vignerons Ardéchois uit 1.500 wijn boeren en 12 wijnhuizen verspreid over hun 4 Ardèche terroirs. Ze beschikken over meer dan 6.500 hectare wijngaarden, gelegen tussen de Cévenne en de Rhône-vallei, die de diversiteit van de Ardèche onthullen. Deze oppervlakte vertegenwoordigt 85% van de Ardèche wijnproductie en de wijnen worden allemaal geproduceerd met Côtes du Vivarais AOP, Côtes du Rhône AOP en natuurlijk Ardèche IGP. Een belangrijk deel van hun wijnen is bovendien biologisch gecertificeerd.

Proefnotities: Een krachtige neus van vanille en zoethout. In de mond soepel en geconcentreerd met een goede balans. Mooi versmolten tannines maken het geheel af.

Wijnhuis:Vignerons Ardéchois
Land:Frankrijk
Regio:Ardèche
Gebied: Ardèche
Ligging wijngaard:
Druivenras(sen):Merlot, Syrah en Grenache.
Jaar:2017

Wijn/Spijs combinatie: Lekker bij koude of warme voorgerechten en perfect bij charcuterie.

Bodem type: De wijngaarden hebben een ondergrond van klei en kalksteen.
Alcohol percentage:
Opbrengst per ha.: –
Rijping: –
Potentiële ontwikkeling:
Flessen per doos: 6
Afluiting fles: schroefdop
Inhoud fles: 0.75 L.

Wijnkaart omschrijving: Een krachtige neus van vanille en zoethout. In de mond soepel en geconcentreerd met een goede balans. Mooi versmolten tannines maken het geheel af.

Extra informatie

Land