[vc_row][vc_column][vc_column_text]De Sauvignon Blanc druiven zijn afkomstig van wijngaarden tussen de 110 en 160 meter boven zeeniveau. Een ondergrond van afgebroken graniet gericht op het zuid-westen.
De met botrytis cinerea aangetaste druiven worden strikt geselecteerd en met de hand geoogst. Bij aankomst in de kelder worden de druiven ontsteeld. Hierna geperst en daarna in langdurig contact met de schil gehouden. De wijn ondergaat verder geen malolactische vergisting en ook geen houtrijping. De fles wordt afgesloten met een DIAM kurk om zeker te zijn van het potentieel tot veroudering (10-15 jaar).
De wijn heeft een intense gouden tint. In de neus mooie Botrytis-tonen met honingraat en abrikozen. In de mond sappige aroma’s van gedroogde peren en groene vijgen. Een heerlijke sucrositeit en een elegante, aanhoudende afdronk.
Perfect bij bijna elke kaas, maar de klassieke combinatie van blauwe kaas met gedroogde vijg is geweldig. Ook aan te raden bij appeltaart of tiramisu.
Na openen kan deze wijn gemakkelijk tot 3 weken in de koelkast bewaard blijven.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]