Bouchard Père & Fils Puligny-Montrachet 2019

 53,15

Artikelnummer: 45374 Categorieën: , Tags: , , , Wijnhuis:
Brands

Rijke witte Bourgogne met verrukkelijke aroma’s van bloemen en fruit met een subtiele toets van eiken. De smaak is vol, rijk en droog met een lang aanhoudende afdronk.

Beschrijving

Het dorpje Puligny-Montrachet ligt tussen Meursault en Chassagne-Montrachet in.  Puligny is een echt wijndorp. Iedereen maakt er wijn, ook de burgemeester en de pastoor.

De bodem van de chardonnay die hier groeit bestaat uit kalksteen en klei op een ondergrond van mergel. Dit geeft deze wijn het typisch mineralige in de smaak.

Bouchard laat de wijn 6 à 7 maanden rijpen op Frans eikenhouten vaten, waarbij maximaal 15% nieuwe vaten worden gebruikt. Bouchard staat bekend om zijn terughoudende gebruik van het effect van hout. De filosofie is dat nergens het hout mag domineren. Het hout moet een facet aan de wijn meegeven dat goed geïntegreerd is in het eindresultaat.

De Puligny-Montrachet heeft een mooie licht goude kleur met groene tinten. Verrukkelijke aroma’s van bloemen en fruit met een subtiele toets van eiken. De smaak is vol, rijk en droog met een lang aanhoudende afdronk. Een perfect huwelijk tussen kracht en elegantie.

Extra informatie

Wijnhuis

Bouchard Père & Fils

Regio

Bourgogne

Gebied

Côtes de Beaune

Ligging wijngaard

Puligny-Montrachet

Druivensoort

Chardonnay

Alcohol perc.

13.5%

Bodemtype

Kalksteen, klei, mergel

aantal per doos

6

Fles afsluiting

Kurk

inhoud fles

0.75