Domaines Schlumberger – Les Princes Abbés – Pinot Blanc 2018

 10,85

Artikelnummer: F8104570 Categorie: Tags: , , ,

De wijn is een uitstekende begeleider van blauwe leng met groente en cider, een groene salade, een gebakken ei in brioche met erwtjes of een vers geitenkaasje.

bij afname vanaf 12 flessen € 9,98

Beschrijving

Deze Pinot Blanc komt hoofdzakelijk uit de wijngaarden van Saering en Spiegel en uit Bux en Bollenberg.

De kleur is licht citroengeel met intens groene reflecties. Het kleurverloop is helder, onvertroebeld en transparant. De wijn heeft een jeugdig karakter. De neus is opvallend, plezierig en heeft een goede intensiteit. Primaire geuren voeren de boventoon: bloemen, citrusfruit (citroenschl) en specerijen (witte peper). Bij contact met zuurstof worden deze geuren verstrerkt en ontastaan er ook indrukken van appel, peer, hop en een lichte rokerigheid. De neus heeft een fijn karakter. Het jeugdige karakter geeft blijk van glans en een prettige firsheid.

De aanzet in de mond is slank met een volle body. De wijn ontwikkelt zich met een openhartige levendigheid verder, met een mousserende toets. We komen dezelfde  aroma’s  tegen als in de neus, waarin witte bloemen, citrusvruchten (yuzuschil, citroen), hop, peer, appel en rokerigheid nog steeds de boventoon voeren.

De afdronk heeft een goede lengte, met een openhartige levendigheid en een verfijnd bittertje. De balans is elegant en vrij krachtig en geeft de wijn karakter. Het complexe smakenpalet is prettig.

Extra informatie

Wijnhuis

Domaines Schlumberger

Land

Frankrijk

Regio

Elzas

Ligging wijngaard

Elzas

Druivensoort

Pinot Blanc

Fles afsluiting

Kurk

inhoud fles

0.75