Domaines Schlumberger – Les Princes Abbés – Riesling 2020

 17,95

per fles

De wijn is een uitstekende begeleider van blauwe leng met groente en cider, een groene salade, een gebakken ei in brioche met erwtjes of een vers geitenkaasje, zoals Broccui.

Geen bezorgkosten vanaf € 99,50 (Nl-Be-Du)

De Riesling is de meest edele en verfijnde druivensoort van de Elzas. De druif werd in de 15e eeuw vanuit het Rijngebied geïntroduceerd en is naar verluidt oorspronkelijk afkomstig uit de regio van Orléans. Hij verschilt sterk van zijn Duitse evenknie en van de vele andere Rieslings die nu wereldwijd hun intrede doen.

De Riesling-druivenstokken van Schlumberger bevinden zich voornamelijk in de buurt van Bollenberg, in de wijngaard van Saering en Kessler en ook in de jonge wijngaarden van Kitterlé.

De kleur is lichtgeel met lichtreflecties van een goede intensiteit. Het kleurverloop is helder, onvertroebeld en transparant. De wijn heeft een jeugdig karakter. De neus is opvallend, plezierig en intens. Frisse geuren overheersen: citrusvruchten (yuzuschil, clementine, citroen), exotische vruchten (ananas) en specerijen (gember). Bij contact met zuurstof worden deze geuren versterkt en ontstaan er ook indrukken van witte perzik, abrikoos en een lichte rokerigheid zoals potlood. De neus toont een geraffineerd rijp en opwekkend profiel. Daarna volgt de kenmerkende plezierige frisheid. Een echt succes!

De aanzet in de mond is slank met een volle body. De wijn ontwikkelt zich scherp verder, met een mousserende toets. We komen dezelfde aroma’s tegen als in de neus, waarin citrusvruchten nog steeds de boventoon voeren (yuzuschil, limoen, clementine), witte perzik, bloemen en specerijen (gember). We nemen ook een licht bittertje waar.

De afdronk heeft een goede lengte met een openhartige levendigheid en een aanhoudend bittertje. Het profiel is levendig en scherp. Een beetje koppig, maar met een elegant en levendig aromatisch palet.  

Wijnhuis

Domaines Schlumberger

Land

Frankrijk

Regio

Elzas

Ligging wijngaard

Elzas

Druivensoort

Riesling

Fles afsluiting

Kurk

Winkelwagen
Domaines Schlumberger – Les Princes Abbés – Riesling 2020
 17,95
Scroll naar boven