[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1689083651143{margin-bottom: 0px !important;}”]
De Rabenstein wijngaard ligt op een zuidoostelijke helling. De wijnstokken zijn tot 50 jaar oud en staat op een ondergrond van harde klei met een hoog percentage kalksteen. De Grüner Veltliner druiven van deze wijngaard tonen het karakter van dit zeer speciale terroir met een subtiele kruidigheid en fijne minerale tonen in de mond, door de perfecte locatie waarvan de bodem profiteert met zon in de ochtend en waar het ‘s middags niet te warm wordt. Een perfecte zuurgraad is hierdoor verzekerd.
De druiven werden begin november binnengehaald op een koele temperatuur, gevolgd door contact met schillen van maximaal 48 uur. De fermentatie van de rijpe most vindt plaats op eikenhouten vaten van 1000-1200 liter en de wijn rijpt daar nog zo’n 6 tot 10 maanden.
Geuren van rijpe peer en appel met zachte, geroosterde tonen. Mooie body en kruidig in de mond met een lange minerale afdronk.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]