Francois Lurton – Terres Fumées Sauvignon Blanc 2019

 9,25 incl. btw

Artikelnummer: 45048 Categorie: Tags: , , , , , , , , , Wijnhuis:
Brands

Lichtgeel, een dartelende neus van citrus met impressies van bukshout, menthol en mango. De levendige smaak zet zacht in en wordt gevolgd door een frisse, knisperende finale.

Beschrijving

Een knisperende frisheid, een vitaal aroma en een energiek karakter typeren de klassieke Sauvignon Blanc. Geen wonder dat deze wijnen een grote groep volgelingen hebben.

Verantwoordelijk voor deze Terres Fumées is de gepassioneerde Francois Lurton, telg van een wijnbrouwersfamilie (5e generatie) uit Bordeaux. De druiven zijn afkomstig uit zorgvuldig gekozen regio’s; Languedoc, Gers, Tarn en Charentes. En dan steeds van terroirs waarop de sauvignon blanc bewezen heeft uitstekend te preseteren. Leeftijd van de druivenstokken is gemiddeld 10 tot 15 jaar. Na de maceratie worden de druiven geperst, vervolgens koud gestabiliseerd en op zijn gefilterde lees terug gebracht waarna de gisting op lage temperatuur (tussen 16 en 18 graden) plaatsvindt.

Na de vinificatie blijft de jonge wijn, alvorens te worden gebotteld, nog een paar weken op zijn lees wat bijdraagt aan bouquet en smaak. Proefnotities: Lichtgeel met groene reflexen, een dartelende neus van citrus vormt de ouverture gevolgd door impressies van bukshout, menthol en mango wat zich voortzet in de levendige smaak die zacht inzet en vervolgt met een frisse, knisperende finale.

Extra informatie

Wijnhuis

Francois Lurton

Land

Frankrijk

Regio

Languedoc-Roussillon

Druivensoort

Sauvignon Blanc

Jaartal

2018

Alcohol perc.

11.5%

aantal per doos
Fles afsluiting

Schroefdop

inhoud fles

0.75