Francois Lurton – Terres Fumées Sauvignon Blanc 2022

 9,95

Lichtgeel met groene reflexen, een dartelende neus van citrus vormt de ouverture gevolgd door impressies van bukshout, menthol en mango wat zich voortzet in de levendige smaak die zacht inzet en vervolgt met een frisse, knisperende finale.

Geen bezorgkosten vanaf € 99,50 (Nl-Be-Du)

Beschrijving

Een knisperende frisheid, een vitaal aroma en een energiek karakter typeren de klassieke Sauvignon Blanc. Geen wonder dat deze wijnen een grote groep volgelingen heeft.

Verantwoordelijk voor deze Terres Fumées is de gepassioneerde Francois Lurton, telg van een wijnfamilie (5e generatie) uit Bordeaux.

De druiven zijn afkomstig uit zorgvuldig gekozen regio’s; Languedoc, Gers, Tarn en Charentes. En dan steeds van terroirs waarop de sauvignon blanc bewezen heeft uitstekend te presenteren.

Leeftijd van de druivenstokken is gemiddeld 10 tot 15 jaar. Na de maceratie worden de druiven geperst. Vervolgens koud gestabiliseerd en op zijn gefilterde lees terug gebracht. Waarna de gisting op lage temperatuur (tussen 16 en 18 graden) plaatsvindt.

Proefnotities: Lichtgeel met groene reflexen. Een dartelende neus van citrus vormt de ouverture gevolgd door impressies van bukshout, menthol en mango. Dit zet zich voort in de levendige smaak met een frisse, knisperende finale.

Extra informatie

Wijnhuis

Francois Lurton

Land

Frankrijk

Regio

Languedoc-Roussillon

Druivensoort

Sauvignon Blanc

Alcohol perc.

11.5%

aantal per doos

6 flessen

Fles afsluiting

Schroefdop

inhoud fles

0.75

Winkelwagen
Francois Lurton – Terres Fumées Sauvignon Blanc 2022
 9,95
Scroll naar boven