Beschrijving
De basis voor de kwaliteit van de wijn ligt in de wijngaarden en Richard Lavanoux, Vineyard Manager, heeft er zijn missie van gemaakt de meest interessante wijnvelden uit de wijde omgeving van zuid Frankrijk op te sporen. Hoogte, bodemeigenschappen, expositie ten opzichte van de zon en de leeftijd van de wijnstokken zijn dingen waar hij op let tijdens zijn eindeloze tochten door de regio. Hij en zijn team werken nauw samen met de verschillende eigenaren om de productie te verlagen, laat te oogsten voor maximale rijping van de druiven en de algehele conditie van de wijngaarden te verbeteren. Mas La Chevalière breekt met de locale traditie om de druiven per kilo te betalen (wat de eigenaren aanmoedigt meer te produceren, wat leidt tot lagere kwaliteit), maar betaalt per hectare wijngaard. Op deze manier worden de eigenaren aangespoord de oogsten laag te houden, wat de kwaliteit ten goed komt. Het fruit voor de Terret komt van oude wijnstokken die groeien op de kustvlaktes bij de lagune – het Bassin de Thau. Terret is en locale druivensoort die al zeker 15 jaar niet meer geplant is, en bekend is om zijn oester en schelpdier karakter. De bestaande wijngaarden zijn gemiddeld 30 jaar oud en produceren nog slechts enkele trossen per plant – wat een echt mediterrane smaak en meer complexiteit en karakter geeft. Bleek groen-goud in voorkomen heeft deze Terret een bouquet dat doet denken aan gebakken appelen en amandelen en een hint van kamille. De smaak is verrassend vol met noot en appel, fris zuur en een droge afdronk.