Domaines Schlumberger – Les Princes Abbés – Gewürztraminer 2020

 20,45

Artikelnummer: F8105250 Categorie: Tags: , , ,

De kleur is licht goudgeel met intens groene reflecties. In de neus aroma’s van gekonfijt, exotisch fruit. De smaak is rijk, soepel en zoetig met een volle body en aroma’s van exotisch fruit

vanaf 12 flessen € 17,94

Beschrijving

De Traminer is waarschijnlijk de bekendste wijn uit de Elzas. Hij komt uit Noord-Italië en gaat terug tot de 16e eeuw. De Gewürztraminer (letterlijk: kruidige of muskusachtige Traminer) is een selectie van de meest aromatische Traminer-wijnen en gaat terug tot rond 1950.

De kleur is licht goudgeel met intens groene reflecties. Het kleurverloop is helder, onvertroebeld en transparant. De wijn heeft een jeugdig karakter.

De neus is opvallend, plezierig en intens. De geur van gekonfijt, exotisch fruit (passievrucht, mango, papaja en lychee) voert de boventoon, gecombineerd met een florale (rozen) toets. Bij contact met zuurstof worden deze geuren versterkt en ontstaan er ook indrukken van vanille, banaan, geel fruit, peer, perzik en specerijen (gekonfijte gember).

De aanzet in de mond is vlezig en zoet. De alcoholbasis heeft een volle body. De wijn ontwikkelt zich levendig verder, met een mousserende toets. Het smaakpalet komt overeen met de neus, waarbij het exotische karakter nog steeds de boventoon voert: mango, papaja, passievrucht, banaan, witte perzik, peer, lychee, vanille en specerijen (gekonfijte gember). We nemen ook een heerlijk bittertje waar. De afdronk is lang, met een openhartige levendigheid en een aanhoudend bittertje.

Kenmerkend voor deze wijn is de balans tussen rijk en soepel. De onderscheidende edele rotting en de expertise geven de wijn een harmonie die zeldzaam is voor dit type wijn. Onovertroffen!

Extra informatie

Wijnhuis

Domaines Schlumberger

Land

Frankrijk

Regio

Elzas

Ligging wijngaard

Elzas

Druivensoort

Gewürztraminer

Fles afsluiting

Kurk

inhoud fles

0.75