Régnard – Chablis Grand Regnard – 2019

 38,95

Artikelnummer: F8106190 Categorie: Tags: , Wijnhuis:
Brands

De smaak is excellent fris en mooi in balans met veel fruit, maar ook mineralig en citrus hinten. Bij uitstek een oesterwijn

Beschrijving

De geschiedenis gaat terug tot 1860, maar in 1984 werd ook hier Baron Patrick de Ladoucette eigenaar. Het wijnhuis bezit de meeste Grands Crus en Premiers Crus van heel Chablis. Er zijn veel Premiers crus in de Chablis te vinden, maar er zijn maar zeven Grand Crus in heel Chablis en alle zeven zijn ze van het wijnhuis Régnard. Kortom het wijnhuis bezit over een prachtige collectie Chablis.

Chablis is toch wel de ultieme comfort zone van de Chardonnay. Dat komt omdat hij hier gedijd in een perfect terroir met een uitermate geschikt microklimaat en een bodem vol kalk.

De druiven komen uit eigen wijngaarden en ondergaan een zorgvuldige selectie. De druiven worden met de hand geplukt, waarna een rijping van twaalf maanden op de lie.

De kleur is licht goudgeel met groene schitteringen. De geur is intens en verfijnd. Aroma’s van tropisch fruit, appel, witte perzik, licht notig en toetsen van elegant citrus. De smaak is excellent fris en mooi in balans met veel fruit, maar ook mineralig en citrus hinten.

Uitstekend bij visgerechten, zeevruchten en oesters

Extra informatie

Wijnhuis

Régnard

Land

Frankrijk

Regio

Bourgogne

Gebied

Chablis

Ligging wijngaard

Chablis

Druivensoort

Chardonnay

aantal per doos

6

Fles afsluiting

Kurk

inhoud fles

0.75