Weingut Allram – Grüner Veltliner Hasel 2020

 12,25

Artikelnummer: 06127-1 Categorie: Tags: , , , , , , ,
Wijnhuis:

Weingut Allram heeft in totaal 14 hectare wijngaard in Kamptal, in het Strassertal. Hasel is er een van. Deze relatief jonge wijngaard van ongeveer 20 jaar oud heeft een mineraalrijke, oude bodem die bestaat uit kwarts, leisteen en klei. De naam Hasel kreeg de helling omdat er vooral vroeger veel Hazelaars stonden.

Beschrijving

Kruidige en minerale tonen naast de aroma’s van appel, peer en abrikoos zijn kenmerkend voor de Oostenrijkse Grüner Veltliner.
Deze druif is enorm populair geworden, zeker voor culinaire wijnen. Belangrijke reden is zijn verrukkelijke, fruitig-kruidige stijl, maar ook de combinatie van strak en rond.
Frisse zuren houden de wijn strak, rijp fruit maakt hem juist rond. Het vleugje versgemalen peper geeft hem een eigenwijs, pikant accent.
Hasel is de naam van de wijngaard waar Michaela en Erich Allram de druiven voor deze wijn verbouwen. De oude , mineraalrijke bodem bestaat uit löss, leisteen, klei en graniet en hun mineralen worden via de grüner veltliner mooi weerspiegeld in de wijn.
Drink hem als aperitief en bij asperges, salades en winer schnitzel.

Extra informatie

Wijnhuis

Weingut Allram

Land

Oostenrijk

Regio

Niederosterreich

Gebied

Kamptal

Ligging wijngaard

Hasel, Strassertal

Druivensoort

Grüner Veltliner

Jaartal

2020

Alcohol perc.

12.5%

Fles afsluiting

Schroefdop

inhoud fles

0.75