Auxerrois en Souvignier Gris.
De wijn heeft een heldere goudgele kleur. In de neus fruitige aroma’s zoals Steenfruit, rijpe gele appel, vleugje citrus en kruidig. De smaak is mollig met frisse zuren. Smaken van rijp geel fruit, perzik en abrikoos komen naar boven.
Bodem
BodemsoortNergens in België is de aarde zo rood als in het Hageland. Na de terugkeer van de Diestiaanzee oxideerde het ijzer in het zanddoordat het aan de lucht werd blootgesteld. De zandkorrels klitten samen en vormden een roestbruine beschermendeijzerzandsteenlaag. Dit schild houdt de warmte van de dag vast zodat de druiven ook ’s nachts profiteren van de opgeslagenwarmte. Zo rijpen de wijndruiven beter en is wijnbouw ook mogelijk in dit vrij noordelijke klimaat.
Vinificatie
De oogst gebeurt manueel waardoor een selectie van gezonde druiven wordt verkregen.De druiven worden direct na de oogst ontritst om harde tannines in de wijn te vermijden. Zij ondergaan een schilweking voor het gistingsproces om meer kleur en smaak uit de druiven te verkrijgen. De wijn wordt vergist bij lage temperatuur.
Het rijpenvan de wijn duurt van oktober tot begin mei en gebeurt op inox.