Wilde neus. Indrukwekkende, diepe kleur en een overvloed aan frisse, violetachtige aroma’s, evenals cassis, grafiet en donkere kersen. De smaak heeft een zeer strakke, fijne, krachtige kern van tannines die veel diepte brengen en een rijke, donkere fruitsmaak opleveren. Een klassieke Meyney. Beste sinds 1961! Probeer het eens vanaf 2023.”
James Suckling
“Blind geproefd. Zeer donker karmozijnrood. Intense Oost-Indische inkt in de neus. Geef me mijn kalligrafiepen! Rijk en rond. Zeer glamoureus. Er is zoveel moeite gestoken in elke druppel hiervan…”
Jancis Robinson
“De Meyney 2016 heeft een zeer diepe kleur. Het bouquet is een echte blikvanger, met intens, mineraalrijk zwart fruit, gepixeld tot in de n-de graad. Dit is extreem geconcentreerd en geeft de energie van een strak opgerolde lente weer. De extreem uitgebalanceerde smaak biedt fijnkorrelige tannines en een uitstekende zuurgraad. Zeer puur en geconcentreerd, met een harmonieuze, levendige afdronk die lang in de mond blijft hangen. Je voelt deze nasmaak 45-60 seconden na het einde van de wijn. Geweldig. Blind geproefd tijdens de proeverij in Southwold.”
Vinous
“Solide constructie, met een donkere en sappige kern van gereduceerde smaken van aalbes, pruim en braam, ingelegd met houtskool en smeulende tabaktonen. Biedt een aangename, lemige afdronk. Krachtige wijn. De beste van twee flessen geproefd. Beste van 2022 tot en met 2032.”
Wine Spectator
“Koele aroma’s van bosbessen, met wat romige, ronde tonen. De smaak is zacht en aangenaam. ‘Een modernere stijl’, zei wijnkoper Jean Haudy, ‘maar zeer aangenaam’. Inderdaad, enigszins vergelijkbaar in stijl met Beau-Site, en ook een verbetering ten opzichte van de 2010, die niet zo geconcentreerd of fris is. Drinkvenster 2020-2030”
Decanter
Waarderingen: Wine Spectator 92, James Suckling 96, Jancis Robinson 18.5/20, Vinous 95, Decanter 92.