“Sappig en aangenaam smeuïg met aroma’s en smaken van melkchocolade, walnoot en aalbes. Medium body, romig en smaakvol. Tweede wijn van Montrose. Drinken na 2024.”
James Suckling
“48% Cabernet Sauvignon, 45% Merlot, 3% Cabernet Franc, 4% Petit Verdot. Vatmonster. Bijzonder uitgesproken Cabernet-expressie, vooral in de mond. Donker fruit met een hartige rand in de neus, het gehemelte levendig en opgetild met frissere smaken. Opnieuw donker fruit met een minerale rand. Stevige, droge afdronk. GV?”
Jancis Robinson
“De La Dame de Montrose uit 2019, die ik in juni en september 2021 proefde, heeft een fris boeket van moerbei, zwarte pruim en graniet dat vrij vroegrijp is; op de achtergrond zijn er toetsen van morielje. De smaak is medium-bodied met fijnkorrelige tannines, vrij gestructureerd en bijna Pauillac-achtig, dankzij de grafietaders richting de afdronk, die de 48% Cabernet Sauvignon levert. De zilte afdronk, hoewel niet enorm lang, is een veelbelovende Deuxième Vin.”
Vinous
“Zeer stevig, met een kern van licht geweekt pruimen- en bramenfruit, ondersteund door een vleugje ijzer en omlijst door smeulende tabak en donkere aardtonen. Ook een goede energie, met een watertandende echo in de afdronk. Merlot, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot en Cabernet Franc. Beste van 2023 tot en met 2032.”
Wine Spectator
“Een royale neus vol zoet zwarte bessenfruit. Deze wijn is vol en krachtig, stevig met fijne maar stevige tannines die meteen hun aanwezigheid laten zien. Ik ben echter dol op de textuur, die is op zijn best mondvullend – verfijnd, met heldere bessen en zoethoutaccenten, vooral in de afdronk. Alles voelt in balans, er gebeurt genoeg en er valt veel te genieten. Een blend van 48% Cabernet Sauvignon en 45% Merlot (wat ongebruikelijk is omdat Merlot normaal gesproken de meerderheid is) met 3% Cabernet Franc en 4% Petit Verdot. Drinkvenster 2023-2030”
Decanter
Waarderingen: Robert Parker 100, Wine Spectator 92, James Suckling 93, Jancis Robinson 17/20, Vinous 91, Decanter 94.