In de 1855-classificatie werd Château Palmer ‘slechts’ geclassificeerd als 3ème Grand Cru Classé, maar velen zijn het eens dat Château Palmer een Premier Cru zou zijn als de classificatie vandaag opnieuw gemaakt zou worden.
“De Alter Ego de Palmer 2020 is prachtig geworden, boordevol aroma’s van viooltjes en rozenblaadjes vermengd met noten van zoete donkere bessen en bakchocolade. Medium tot vol, vlezig en naadloos, levendig en geparfumeerd, met een heldere kern van fruit, poederige tannines en een lange, expansieve afdronk. Het is een mix van 50% Cabernet Sauvignon, 46% Merlot en 4% Petit Verdot.
Robert Parker’s wijnadvocaat 93 pts
“Schitterende parfums van pruimen, bessen, lichte chocolade en walnoot volgen door naar een medium body, fijne tannines en knapperige afdronk. Helder en fris. Nauwkeurige tannines. Drinkbaar maar beter na 2027.”
James Suckling 96 pts
“50% Cabernet Sauvignon, 46% Merlot, 4% Petit Verdot. Cask sample. Helemaal in de Alter Ego-vorm – levendig, fruitgedreven met dat wijngaardfrisse gevoel maar met iets meer structuur dan voorgaande jaren. Puur en smakelijk maar zal verouderen.”
Jancis Robinson 17+-20 pts
Waarderingen: Robert Parker 93, James Suckling 96, Jancis Robinson 17+/20, Wine Enthousiast 94, Vinous 94, Decanter 94.





