In de 1855-classificatie werd Château Palmer ‘slechts’ geclassificeerd als 3ème Grand Cru Classé, maar velen zijn het eens dat Château Palmer een Premier Cru zou zijn als de classificatie vandaag opnieuw gemaakt zou worden.
De Alter Ego de Palmer uit 2022 is expressief, zelfs uitbundig, en barst van de zoete geur van rijpe bramen, muntachtige pruimen en viooltjes. Vol van body, gelaagd en fluweelzacht, elegant en zalvend, met een puur, naadloos profiel.
Robert Parker’s Wine Advocate
Weelderig en rijk, met een weelderig, rijp bramen- en zwartebessenkarakter. Vol van body en zeer gelaagd, met zachte, zijdezachte tannines en een lange, smaakvolle afdronk. Romige textuur in de afdronk. 51% merlot, 43% cabernet sauvignon en 6% petit verdot. Deze wijn is nu al heerlijk, maar kan nog mooi rijpen. Ten minste houdbaar na 2029.
James Suckling
De Alter Ego 2022 is helder, krachtig en geconcentreerd. Bloemige tonen versmelten tot een kern van rood/paars fruit, kruiden, munt en sinaasappelschil. Medium van body en gracieus, met een sublieme balans, is Alter Ego subliem. Sterker nog, de 2022 is een van de meest verfijnde edities die ik ooit heb geproefd. Het is geen typische Bordeaux-wijn, maar hij behoort zonder twijfel tot de meest stijlvolle en onderscheidende. – Vinous
Prachtige geur, zo expressief en open, geparfumeerd met rode kersen, aardbeien en bloemige tonen, viooltjes, irissen en rozen. Krachtig in de mond, duidelijk rijp zwart fruit, maar omhuld door kanten tannines met zo’n aantrekkelijke sappigheid. Speels en zo aangenaam, helder, puur, energiek met een levendige zuurgraad, krijtachtige randen en een kruidige ondertoon. Stijlvol en goed opgebouwd met verfijning. Echt een smaak die je nog steeds overdrijft, maar die nog steeds kracht en de charme van Margaux biedt. pH-waarde 3,73. 15% perswijn. De oogst duurde één maand, van 7 september tot 5 oktober. 70% grand vin, 30% Alter Ego.
Decanter
Waarderingen: Robert Parker 93, James Suckling 94, Jancis Robinson 17/20, Vinous 95, Decanter 93.





