Een stevige jonge Pauillac met aroma’s en smaken van zwarte bes, chocolade en walnoot. Volle body, maar toch gespannen en omlijst, met medium, rijpe tannines en een bessenachtige afdronk. 70% cabernet sauvignon, 26% merlot, 2% cabernet franc en 2% petit verdot. Probeer na 2026.”
James Suckling
“92–94. Vatmonster. Dit kleine domein, gerund door hetzelfde wijnmakersteam als Château Batailley, heeft een rijk gestructureerde wijn gemaakt die gedomineerd wordt door cabernet sauvignon. De fijne smaken van zwarte bes zijn stevig ingebed in de tannines. De wijn zal zeker goed rijpen.”
Wine Enthusiast
“Gebreide en geconcentreerde cassis- en bosbessensmaak, die tijd nodig heeft om het sap door de vrij stevige tanninestructuur te laten stromen. Deze wijn heeft potentie voor een indrukwekkende drinkervaring op de middellange termijn, met slechts een klein beetje bittere tannines aan het einde van de wijn. Consistente waarde en kwaliteit op dit domein, eigendom van Philippe Castéja van Batailley. Drinktijd 2024-2038”
Decanter
“De 2019 Haut-Bages Monpelou vertoont een fijne intensiteit in de neus van braam, kreupelhout, vers gerolde tabak en een vleugje potlooddoos. De smaak is medium-bodied met stevige tannines en een fijne grip. De intensiteit wordt netjes gecompenseerd door de zuurgraad. Meer rood fruit komt in de afdronk en een vleugje witte peper blijft hangen in de nasmaak. Aanbevolen.”
Vinous