“De Grand-Puy-Lacoste 2018 heeft een diepe granaatpaarse kleur en langzaam opkomende tonen van rijpe bramen, zwartebessenpastilles en rodebessengelei, plus hints van cederhout, kreupelhout, kaneelstokje en potpourri. De medium body heeft goed beheerste, licht taaie tannines en een verfrissende lijn die de lagen van zwarte en rode bessen optilt, met een aardse afdronk.” – Robert Parker’s Wine Advocate
“Kersen en walnoten met gedroogde bloemen in de neus. Hij is medium tot vol van body met zeer fijne tannines, een romige textuur en een heldere, levendige afdronk. Veel bessen en teer. Wat een verfijning en schoonheid. Drinken na 2023.” – James Suckling
“Smaakte blind. Grijsachtige rand naar het karmijnrood. Interessante steenachtige noot in de neus. Correct met scherp fruit en veel tannine, maar niet een van de meest harmonieuze Pauillacs van 2018.” – Jancis Robinson
“De Grand-Puy-Lacoste van 2018 is fantastisch, precies zoals hij van het vat kwam. Sterke Cabernet-tonen springen uit het glas en geven de wijn een aantrekkelijk aromatisch profiel, vermengd met de essentie van grafiet, gedroogde kruiden, menthol en donker fruit. Grand-Puy-Lacoste, een van de meest klassieke (bij gebrek aan een beter woord) wijnen op de linkeroever in 2018, is vanaf het begin superindrukwekkend. Grand-Puy-Lacoste is uiteindelijk een wijn van enorme klasse die ingetogen en aristocratisch blijft. Mis hem niet.” – Vinous
“Nu sappig en compact, met tonen van donkere bessen, bramen en vijgen in de kern, omgeven door veel warme aarde, gebrande els en tabaksbladeren. De gietijzeren noot helpt de afdronk te verlengen, waarbij de fruit- en aardetonen het tempo bijhouden. Heeft een licht nostalgisch karakter, dus als je van ouderwetse, bewaarwaardige Pauillac houdt, dan is dit jouw wijn. Cabernet Sauvignon en Merlot. Op zijn best van 2024 tot en met 2038.” – Wine Spectator
“Dit is een relatief zachte wijn, de tannines omarmen al de zwarte bessen. De structuur is aanwezig, soepel van textuur en rijp met fruitigheid en een goede zuurgraad. Deze wijn zal zich waarschijnlijk relatief snel ontwikkelen, dus drinken vanaf 2024.” – Wine Enthusiast
“Zoete zwarte kersen, bosbes en haag. Een beetje sober in dit stadium, maar wel zelfverzekerd, met een vleugje bittere zwarte chocolade. Grote Pauillac-tannines, zonder twijfel – iets prominenter dan in primeur. De wijn is zwaarder geworden door de rijping, dus ik verleng de drinkperiode iets. Oogst 21 september en 5 oktober. 12% perswijn. 75% nieuw eikenhout. Een opbrengst van 40 hl/ha.” – Decanter
Waarderingen: Robert Parker 93, Wine Spectator 95, James Suckling 94, Jancis Robinson 16+/20, Vinous 96, Decanter 95.





