In de 1855-classificatie werd Château Palmer ‘slechts’ geclassificeerd als 3ème Grand Cru Classé, maar velen zijn het eens dat Château Palmer een Premier Cru zou zijn als de classificatie vandaag opnieuw gemaakt zou worden.
Aroma’s van zoete kersen, frambozen, bessenlikeur, zoethout en kruiden vormen de inleiding tot de Alter Ego de Palmer 2019, een medium tot volle, vlezige en omhullende wijn met levendige zuren, smeltende tannines en een rijke kern van rijp, romig fruit. Hij is directer dan de meer gespierde, krachtige Grand Vin.
Robert Parker’s Wine Advocate 91 pts
Intense aroma’s van zwarte bessen, ceder en rijpe tabak met hints van viooltjes, gevolgd door een volle smaak met extreem verfijnde tannines die goed geïntegreerd zijn in de wijn en lang en subtiel zijn in de afdronk. Zo’n precisie en harmonie met de structuur. Van biodynamisch geteelde druiven. Drinken vanaf 2023.
James Suckling 96 pts
Blind geproefd. Hartige intensiteit in de neus. Rijk en boeiend. Nog jong, maar met nog een lange weg te gaan. Subtiel en smakelijk, met jeugdige dieptes. Een charmeur.
Jancis Robinson 17.5-20 pts
Strelend, met smaken van pruimen- en kersensaus, hints van ganache en tabak, met een bloederige hint in de frisse, humusachtige afdronk. Merlot, Cabernet Sauvignon en Petit Verdot. Nu te drinken tot 2030.
Wine Spectator 90 ots
Waarderingen: Robert Parker 91 pts, Wine Spectator 90 pts, James Suckling 95 pts, Jancis Robinson 17.5/20 pts, Vinous 93 pts, Decanter 95 pts .





