“Een blend van 56% Cabernet Sauvignon, 35% Merlot en 9% Cabernet Franc, de Lacoste-Borie uit 2022 is de beste wijn van dit label die ik me kan herinneren. Met aroma’s van cassis, houtskool en viooltjes is hij medium tot vol, rijk en levendig, met uitstekende diepte en persistentie.”
Robert Parker’s Wine Advocate
“Een fijne en frisse rode wijn met bessen en chocolade, ceder en kruiden. Medium body. Hartig en sappig. Al een heerlijke afdronk. 56% Cabernet Sauvignon, 35% Merlot en 9% Cabernet Franc.”
James Suckling
“56% Cabernet Sauvignon, 35% Merlot, 9% Cabernet Franc. Vatmonster. Geurige bosbessen- en braambessenneus. Eikenhout een beetje aanwezig, maar de smaak levendig en fris, de zuurgraad op een behoorlijk niveau. Aantrekkelijke textuur van tannine en een zuivere afdronk. Toegankelijk, maar heeft de potentie om te rijpen. (JL)”
Jancis Robinson
“De Lacoste-Borie uit 2022 heeft een levendige neus, goed gedefinieerd en geconcentreerd met bramen, wilde aardbeien en lichte sous-bois aroma’s. De smaak is medium-bodied met sappig zwart fruit, een gematigde body en een frisse, genereuze afdronk. De afdronk is misschien niet zo lang als bij andere, maar dit is een zeer heerlijke Lacoste-Borie.”
Vinous
“Diepe, levendige neus, aromatisch en geparfumeerd met florale tonen en zachte hints van zoethout, aarde, zwarte bessen, zwarte kersen en kruidige frambozen. Sappig en scherp, direct pittig en pittig. Heerlijke zuiverheid en focus, soepele maar fijnkorrelige tannines maken de impact en geven de delicate maar zo aantrekkelijke structuur. Heerlijke precisie en generositeit hier, voelt elegant en levendig aan met een goede fruitpersistentie, een heerlijke zuurgraad en levendigheid. Intens maar puur, gelaagd maar bijna licht, met een ondertoon van natte steen en grafiet die de minerale accenten geven naast subtiele kruiden. Goed gemaakt en zo gemakkelijk te genieten. pH 3,65. Een opbrengst van 38 hl/ha. 60% grand vin, 40% tweede wijn. Eric Boissenot consultant.”
Decanter
Waarderingen: Robert Parker 90-92, James Sucling92-93, Jancis Robinson 16+/20, Vinous 90, Decanter 93.





